Pur şi simplu, dar bine-Dieter Rams şi 10 principii de design bun

Selectarea şi stabilirea de mobilier
Spatiu de birou creativ-cum să creaţi-o?
septembrie 22, 2017
Lighting este foarte important pentru
Cum de a decora un living modern, un pic diferit?
septembrie 30, 2017
Show all

Pur şi simplu, dar bine-Dieter Rams şi 10 principii de design bun

Pur şi simplu, dar bine

design bun este estetica

„Mai putin este mai mult”, „ce respinge inutile”, „tăcerea într-o lume zgomotos”-pe acestea şi multe alte parole similare pot astăzi întâlnim aproape peste tot: la manualele de la proiectare până la ghiduri de stilul de viaţă. Moda pentru minimalismul nu alege oriunde, dar chiar şi o jumătate de secol în urmă o tendinţă tinerei a reprezentat o revoluţie considerabile. Înainte Blogurile au început să ne atace „mai putin este mai mult,” dumneavoastră „weniger, Andrei besser” inventat de Dieter Rams-o de designeri cele mai importante din istoria de design. Arhitectul german pentru aproape jumatate de secol, el a fost responsabil pentru forma produselor societăţii, care astăzi sunt un punct important de referinţă în istoria de industrial design. Prezent în mii de case din întreaga lume radiouri, ceasuri, calculatoare şi aparate de ras electric proiectat de berbeci inspirat sute de designeri, printre altele, gândul faimosul Apple de design.

Zece porunci bun designer

În anii 70, după douăzeci de ani de lucru pentru Braun, berbecii închis sale Funcționalist abordare în 10 principii de design bun:

1. Design bun este inovatoare

Nu suntem la capătul drumului. Dezvoltarea tehnologiei de a deschide mai multe şi mai noi oportunităţi pentru design inovator şi proiecte originale. Design şi tehnologie ar trebui să dezvolte paralel-eficiente de proiectare trebuie să fie niciodată un scop în sine.

2. Design bun face un produs util

Cumparam produse pentru a le folosi. Trebuie să îndeplinească anumite criterii, nu numai în funcţionalitatea, dar, de asemenea, psihologie sau estetica. Design bun subliniază utilitatea produsul, în afară de toate acestea, care l-ar putea inversa.

3. Design bun este estetica

Estetica a produsului este parte integrantă a necesităţii sale. Obiectele de zi cu zi sunt La urma urmei, o parte din viaţa noastră, şi (deşi de multe ori nu suntem conştienţi de ea) afectează noastre starea de bine. Numai bine făcute produse poate fi frumoasa.

4. Design bun face un produs este de înţeles

Designul subliniază şi un fel de a explica efectul produsului, care beneficiază de a fi simplu şi intuitiv.

5. Design bun capturile ochi

Unele produse sunt ca instrumente-le folosim pentru un anumit scop. Acest lucru nu este o operă de artă sau decoratiuni. Ce turn sau scaun au devenit stele de sala? Proiectarea ar trebui să fie neutru şi retrase, lăsând cât mai mult spaţiu pentru creativitatea utilizatorilor.

6. Design bun este cinstitPur şi simplu, dar bine

Nu la toate, că produsul este mai inovatoare, mai sigure sau mai valoros decât în realitate. Design nu încercarea de a manipula clientii si nu oferă promisiuni care nu pot îndeplini.

7. Design bun va supravieţui mult timp ani

Evită przymilania la moda predominante, astfel încât acesta poate face faţă de cantitatea de timp şi supravieţui timp de mulţi ani.

8. Design bun este evident în fiecare detaliu

Nu poate fi vorba de caz. Design detaliate şi consistente este un cuvânt respect pentru client.

9. Design bun este eco-friendly

Design-ul este o contributie importanta la protectia mediului. Trebuie să ofere un consum de cost-eficientă a resurselor şi până la un ciclu de viaţă lungă produs, nu poluante mediu-atat fizic cat si vizual.

10. Bun design este proiectarea cât mai puţin posibil

Mai puţin, dar mai bine de proiectare trebuie să se concentreze asupra aspectelor cele mai critice, eliminând orice elemente inutile. Doresc să se întoarcă la puritatea şi simplitatea.

Design şi mobilier

design bun este cinstitDeşi numele este în principal asociat cu design industrial de berbeci din 1957, designerul a creat pentru Braun, de asemenea, unele de mobilier. „Lasa este de lucru pe mobilier, cu siguranţă acest lucru va ajuta în vânzarea de electronice de larg consum”-crezut Erwin Braum, oferindu-i lumina verde. Berbecii nu a vrut, cu toate acestea, pentru a crea mobilier comune pentru sufragerie sau dormitor. În schimb, a preferat să se concentreze pe proiecte dedicate de locuinţe sociale, care în anii 50. a fost temelia economiei europene occidentale. Case mici şi berbecii a vrut să facă cele mai funcţional, creând modele de mobilier (care ar putea fi adaptate la nevoile utilizatorilor), biblioteci, birouri, fotolii şi scaune, respectabil nu numai imaginaţia şi nevoile rezidenţi, dar, de asemenea, spaţiu strâmt le patru unghiuri. Inspirat de modele de Charles şi Ray Eames, berbecii conectate în aplicarea lor de mobilier, diverse materiale şi tehnologie. Elementele de aluminiu, şuruburi vizibile, găuri şi şine au fost nici un şoc mic consumatorilor, utilizate în principal pentru lemn meticulos finit. Germinativ în capul lui Rams „weniger andrei besser” beneficiat de numeroasele magazine şi mobilier magazine, care adesea nu vreau să-şi vândă produsele sale.

Astăzi design bun Dieter Rams par să aibă aceeași dată ca o jumătate de secol în urmă. Încă ne cumpere apartament mic, încă în căutarea pentru simplitate, funcţionalitate şi durabilitate. Rămâne să se speră că graba, consum realitatea altor designeri va avea la inimă Lecţia de berbeci: mai puţin, dar mai bine.

Comments are closed.